| Türk PDR

Şifreni mi unuttun ?
Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen üye değilseniz burdan kayıt olun.
Google Grupları
Turk PDR grubuna abone ol
E-posta Adresiniz:

Gönderen Konu: AİLE DANIŞMANLIĞI ELAZIĞ (Yeni Yönetmeliğe Uygun 450 saat)  (Okunma sayısı 5706 defa)

Uzm. Klinik Psk. Serdal GÜR

• Administrator
  • Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
    • Serdal Gür:)
Aile Danışmanlığı Sertifika Programı
Psikolojik Destek Derneği ( PDD) ve Süleyman Demirel Universitesi ortaklığıyla  düzenlenen “Aile Danışmanlığı Eğitimi Sertifika Programı” Elazığ’da düzenlenecektir. Her ayın iki haftası Cumartesi – Pazar günlerinde  ve 450 saatlik bir süreyi kapsayacak olan eğitim sonucunda Uluslararası Aile Terapileri Derneği IFTA (İnternational Family Therapy Association)  üyesi olan PDD tarafından Aile Danışmanlığı Eğitim sertifikası verilecektir. Sertifikalar  04.09.2012 tarihli 28401 sayılı  Aile Danışma Merkezleri Yönetmeliğine Uygundur. “Aile Danışmanlığı Eğitimi Sertifika Programı” eğitimin içeriği ve katılım koşulları hakkındaki ayrıntılar şöyle;

Aile Danışmanlığı Eğitimi Sertifika Programı - Elazığ

EĞİTİM TAİRHLERİ:

Eğitim 24-25 Kasımda başlayacak olup her ayın iki hafta sonu saatler tamamlanana kadar devam edilecektir.

EĞİTİM YERİ:

Daha sonra açıklanacak.

EĞİTİM ÜCRETLERİ ve SÜRELERİ:

A) Yeni Yönetmeliğe göre Aile Danışmanlığı Eğitimi : 3500 TL (450 Saat)
B) Yeni Yönetmeliğe göre Meslek Elemanları Eğitimi: 1500 TL (120 Saat)
C) Daha önce başka bir kurumdan Aile Danışmanlığı (100 Saat) eğitim almış kursiyerlerin 450 Saatlik eğitimlerini tamamlaması: 2500 TL (350 Saat)
Eğitimler Cumartesi ve Pazar olmak üzere ayda 2 hafta sonu şeklinde düzenlenecektir.

PROGRAM SORUMLUSU: Serdal GÜR (Eğitim Koordinatörü ) Cep:0505 595 26 98

Verilecek Materyaller: Kesin kayıt gerçekleştikten sonra eğitimde kullanılacak materyaller kursiyerlere  bir hafta önceden kargo ile adreslerine gönderilecektir..

Süpervizyon: yönetmelik de belirlenen süre kadar süpervizyon uygulaması yapılacaktır.

Sertifikasyon: Eğitim boyunca devam takip edilecek ve eğitim sonunda yapılacak olan sınavdan 100 üzerinden 70 alanlara “Aile Danışmanı Sertifikası” verilecektir.

Not: Kesin kayıt için başvuranlardan eğitim ücretinin 400 lirası önceden  belirtilen hesaba  yatırılacaktır.

ÖDEME BİLGİLERİ

Hesap Adı: Serdal GÜR
HESAP NUMARASI: HALK BANKASI/ ELAZIĞ MERKEZ ŞUBESİ
ŞUBE KODU: 0331
HESAP NUMARASI: 01034104
İBAN NO: TR71 0001 2009 3310 0001 0341 04

Psikolojik Destek Derneği Genel Merkezi (PDD)
Şeyh Keramettin mah.Suat Akgün sok. Genç iş hanı no:1 kat:2 / Giresun Merkez
Tel: 0454 212 61 00 –

www.ailedanismanligi.org
www.pdd.gen.tr
egitim@ailedanismanligi.org

Katılımcılar Hangi Hakları Elde Edecekler?
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özel Aile Danışmanlığı Yönetmeliği kapsamında yönetmelikde belirtilen ilgili meslek elemanlarının en az 450 saatlik aile danışmanlığı eğitimi almış olmaları halinde aile danışmanı yetkisi verilmekte ve bu alanda yasal olarak çalışabilmektedirler.

Yasal Dayanaklar:
1.Tarih : 04.09. 2012, Sayı : 28401 , Gerçek Kişiler ve Özel Hukuk Tüzel Kişileri İle Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca Açılacak Aile Danışma Merkezleri Hakkında Yönetmelik.
2.B.02.1.SÇE.0.15.00.02.00-604.02-791 sayılı Gerçek Kişiler ile Özel Hukuk Tüzel Kişileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca Açılacak Aile Danışma Merkezleri Hakkındaki Yönetmelik Uygulamaları Hakkındaki Genelge

NOT: Dernegimiz IFTA Üyesidir ( International Family Therapy Association)

NOT: Eğitim sonunda verilecek sertifikalar Aile Danışma Merkezleri Yönetmeliğinde belirtilen Aile Danışmanı olarak çalışabilmek için  gerekli olan  en az 350 saati teorik  ve en az otuz saati süpervizyon eşliğinde olmak üzere yüz elli saati uygulamalı toplam dört yüz elli  saatlik  düzenlenecek olan eğitimİmiz  Tarih : 04.09. 2012, Sayı : 28401 , Gerçek Kişiler ve Özel Hukuk Tüzel Kişileri İle Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca Açılacak Aile Danışma Merkezleri Hakkında Yönetmelik çerçevesinde hazırlanmış olup gerekli koşullar taşınmaktadır.

Eğitime Kimler Katılabilir?

Eğitime psikoterapi alt yapısına sahip, vaka ve klinik tecrübesi olan hekimler ve diğer ruh sağlığı profesyonelleri katılabilir.

Çocuk Gelişim Uzmanları
Uzman, Asistan ve Pratisyen Hekimler
Psikologlar
Psikolojik Danışmanlar
Sosyal Hizmet Uzmanları
Psikoloji ve PDR son sınıf örgencileri.
Sosyologlar
Okul Öncesi Öğretmenliği
Not: Yukarıdaki bölümler dışında kesinlikle kayıt kabul edilmemektedir.Lütfen ısrar etmeyiniz

www.ailedanismanligi.org

Kayıt – Kabul Sırasında İstenen Belgeler

- 2 Adet fotoğraf
- Lisans diploması ve varsa uzmanlık diplomasının önlü arkalı fotokopileri
- Nüfus cüzdanının önlü arkalı fotokopisi

Verilecek Belge / Sertifika
PDD ve Süleyman Demirel Üniversitesi Onaylı AİLE DANIŞMANLIĞI Sertifikası

Eğitim İçeriği

Eğitim içeriği Milli Eğitim Bakanlığının aile danışmanlığı eğitimi  taslağına göre düzenlenecek olup bakanlık çalışması sonlandıktan sonra programa riayet edilecektir.

Kayıt başvurusu için aşağıdaki iletişim bilgilerinden yararlanabilirsiniz.

Serdal Gür 0505 595 26 98 den bilgi alabilirsiniz.

Önemli Uyarı: Verilen diploma değildir. Kazanılan sertifikayla herhangi bir atama ya da meslek ünvanı kazanma yetkisi elde edilmez. Bu sertifikayı ilgili yönetmelikte belirtilen meslek profosyonelleri ( Psikolog, Hekim, Hemşire, Psikolojik Danışman, Çocuk Gelişimci ,Okul öncesi öğretmenleri, Sosyal Hizmet Uzmanı,Sosyolog ) eğitimi tamamlayıp sertifikayı almaya hak kazandığında Özel Aile Danışma merkezi açabilir ve bu merkezlerde Aile Danışmanı olarak çalışablirler.
Turkpdr.com

Paylaş facebook Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş twitter

Copyright © Turkpdr.com | 2010 | Bu sitede yer alan içerikler kaynak gösterilmeksizin kopyalanamaz ve yayınlanamaz