Uzman Klinik Psikolog Yasemin OZAN’ın eğitimci olarak katılacağı “Psikolojik Testler Eğitimi” 12 – 13 Ocak 2013 tarihlerinde yapılacak. Eğitimin içeriği ile ilgili ayrıntılar şöyle:
Programın AmacıKatılımcılara çocuklara uygulanan psikolojik testlerin içeriği ve klinik uygulaması hakkında bilgi ve yetkinlik kazandırmak ve eğitim sonrasında uygulama yeterliliğine sahip olmalarını sağlamak.
Eğitimin Programının İçeriği2 günlük bir eğitim programı olarak yürütülecek Test Eğitim Programında testler teorik ve uygulamalı olarak ele alınacaktır.
C.A.T Çocuklar İçin Tematik Algı TestiC.A.T. testi hayvanlarla ilgili olarak düzenlenmiş 10 değişik resim ihtiva eder. Bu test her iki cins için ve 3-10 yaşlar arasında kullanılır. Test çocuklarla dostça bir ilişki kurulduktan sonra “yönetim” bölümünde açıklandığı şekilde verilir. Cevaplar harfi harfine yazılır. Ve sonra “yordama” (interpretation) bölümünde anlatıldığı şekilde analiz edilir.
Louisa Duss Psikanalitik Hikayeler TestiLouisa Duss Psikanalitik Hikayeler Testi projektif bir testtir. Bu test çocukların sorunlarını çözümlemek ve anlayabilmek için hazırlanmış tekniklerin gelişmişlerinden biridir. Test on tane yarım bırakılmış hikayeden oluşur. Hikâyeler, çocukların anlayabilecekleri ve ilgi duyabilecekleri biçimde yapılandırılmıştır. Her öykünün bir içeriği vardır. Psikanalitik teoriye uygun olarak, her gelişim dönemine uyan olası problemi ortaya koymaktadır.
OKHT (Okula Hazırlık Değerlendirme Testi): 6 yaş 4 ay öncesinde (zeka testinin alt sınır yaşı olması dolayısıyla) anasınıfında zorlanma yaşayan ve ilkokula başlamasında tereddüt edilen çocukların temel bilgi ve becerilerini sınamaya yarar. Çocukların okula, okulun gerektirdiği kurallara ve öğrenmeye hazır olup olmadığını saptamak amacıyla yapılan bir testtir. Okula hazırlanırken olması gereken fizyolojik, çevresel ve zihinsel faktörleri değerlendirmekte kullanılır. Sayı kavramı, form ayırt etme, Renk kavramı, sembol eşleme, alıcı dil gelişimi, algı ve muhakeme gelişimi, ifade edici dil gelişimi ve genel edinilmiş bilgi alt testlerini içeren 7 bölüm ve 90 maddeden oluşmaktadır.
Benton Kognitif Fonksiyonlar ve Görsel Hafıza Testi8 yaş üzeri bireylere uygulanabilen, bireyin dikkat, algı ve bellek durumuna dair bilgi verebilen, dikkat eksikliğinin tespit edilebildiği bir dikkat ve algı testidir. İdrak, dikkat ve tespit hafızasını ölçmeye yarayan formunun yanı sıra kognitif fonksiyonların durumunu tespit etmeye de yarar.
Frostig Gelişimsel Görsel Algı TestiÇocukların görsel algılarını değerlendirmeye yardımcı olan bir algı testidir. 5 yaş 6 ay ile 6 yaş 0 ay arsındaki çocuklara uygulanabilen, çocuğun ilkokula başlamaya hazır olup olmadığını ölçen, bir okul olgunluk testidir El-Göz Koordinasyonu, Şekil-Zemin Ayırımı, Algılama Sabitliği (Şekil Değişmezliği ), Mekânla Konumun Algılanması (Uzaydaki Pozisyon) ,Mekân İlişkilerinin (Uzay ilişkilerinin) Algılanması olmak üzere 5 algısal beceriyi ölçen bir performans testidir.
Koppıtz İnsan Çizim Testi : (4-9 Yaş Aralığı) Çocuğun duygusal olgunluk seviyesi (yaşı) ve duygusal gelişimde yaşanan olası sorunlar ile ilgili bilgi veren bir testtir. Aynı zamanda duygusal olgunluk yaşının gelişimsel / kronolojik yaşı ile paralel olup olmadığı konusunda bilgi veren bir testtir.
Ankara Gelişim Envanteri0-6 yaş arasındaki çocukların gelişimi bu testte 4 farklı alanda incelenmektedir. Bu test sadece anne baba veya çocukla daha çok vakit geçiren veya ilgilenen kişi tarafından doldurulmalıdır. Çocuğun becerilerini değerlendirmeye yöneliktir.
ADD, ADHD ve Diğer Çocuklarda Davranış Bozuklukları Değerlendirme EnvanterleriDünyada davranış sorunlarını değerlendirmede yaygın kullanılan araçların başında, Conners Derecelendirme Ölçekleri (CDÖ) gelmektedir. Conners, ölçeklerini kısa, puanlaması ve uygulaması kolay olarak düzenlemiştir. Bu nitelikler Conners ölçeklerini, özellikle aynı anda birden fazla ölçek uygulaması gerektiren, zaman ve maliyetin önemli olduğu durumlarda kullanışlı hale getirmektedir.
CDÖ çocuklarda görülen sorunlu davranışların saptanmasında genel bir tarama aracı olarak kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra hiperaktivite, öğrenme sorunları, kaygı ve psikosomatik bozukluklar ile bağlantılı maddeler içermektedirler. Belirli bir tanıyı netleştirmek için yardımcı araç ve tedavi sonuçlarının değerlendirilmesinde ölçüm aracı olarak da kullanılmaktadırlar.
Conner’s Aile Değerlendirme Formu
Conner’s Öğretmen Değerlendirme Formu
Cbcl Çocuklarda Davranış Değerlendirme ÖlçeğiKimler KatılabilirAlanda çalışan psikologlar, psikolojik danışmanlar, sosyal hizmet uzmanları, çocuk gelişimi öğretmenleri,zihinsel engelliler sınıf öğretmenleri ve bu branşlar da eğitimine devam eden lisans&lisansüstü üniversite öğrencileri çalışmaya katılabilirler.
Eğitim Tarihleri12 Ocak 2013 – Cumartesi
13 Ocak 2013 – Pazar
Eğitimin Süresi09:00 – 18:00 (16 Akademik Saat)
Eğitmen:
Uzman Klinik Psk.Yasemin OZAN
Uzman Klinik Psikolog Yasemin OZANYasemin Ozan, lisans eğitimini Boğaziçi üniversitesi Psikolojik Danışmanlık bölümünde tamamladıktan sonra Klinik Psikoloji Uzmanlık eğitimini (MA, Yüksek Lisans) Bilişsel Davranışçı Yaklaşımlı Psikoterapi kuramı alt yapısı üzerine yapmıştır. Sağlık Psikolojisi üzerine yapmakta olduğu doktora programına Walden Üniversitesi ‘nde devam etmektedir (PhD, Minnesota, USA).
Yasemin Ozan, uzmanlık tezini çocuklarda Yaygın Anksiyete Bozukluğuda, Kognitif Terapi yaklaşımlı, klinik uygulamalar alanında tamamlamıştır. Ayrıca Uzmanlık eğitim süresince Kognitif Terapi yaklaşımı ile Kaygı Bozuklukları ve Duygu Durum Bozukluklarının tedavisi ile ilgili süpervizyon ve eğitim almıştır. İstanbul Gestalt Enstitüsü’nde bir yıl sure ile Gestalt Terapi Yaklaşımlı süpervizyon programına devam etmiştir.
Yasemin Ozan, 2006-2007 yılları arasında Refugee Legal Aid Program of the Helsinki Citizens Assembly çatısı altında gönüllü olarak mülteciler ile travma sonrası stres bozukluğu alanında çalışmıştır.
Çapa Tıp Fakültesi Nöropsikiyatri Bölümü’nde bir yıl sure ile nörokognitif testlerin uygulanması ile ilgili staj yapmış ve Ankara Hacattepe Üniversitesi’nde nörolojik testlerin uygulanması ile ilgili sertifika programlarına katılmıştır.
Ergen ve yetişkinlerde Kaygı Bozuklukları ve Duygu Durum Bozuklukları ile ilgili çalışmalarının yanı sıra çocuklarda Hiperaktivite ve Dikkat Eksikliği, Özel öğrenme Güçlüğü ve Duygu Durum Bozukluklarının tanı ve tedavisinde testler ve klinik uygulamalar, Çocuk Odaklı Aile Terapisi ile ilgili süpervizyon ve sertifika programlarına katılmış olup halen bu alanda çalışmalarını sürdürmektedir.
Özellikle Travma Sonrası Stres Bozukluğu alanında etkin olarak kullanılan EMDR I ve EMDR II (Eye Movement Desensitization and Reprocessing)(Çift Yönlü Duyarsızlaştırma ve Yeniden Yerleştirme)sertifika programlarına katılmış olup, özellikle çocukluk dönemi travmatik yaşam olayları, travma sonrası stress bozukluğu, panic bozukluk ve özgül fobilerde EMDR tekniğini etkin olarak kullanmaya devam etmektedir.
Eğitim Kontenjanı24 kişi ile sınırlıdır.
SertifikaEğitim sonunda katılımcılara PEGDER – Psikolojik Eğitim Gelişim ve Destek Derneği Onaylı Katılım Sertifikası verilecektir. (Katılımcılar eğitim aldıktan sonra 3 test uygulaması yapıp, raporlaştırdıktan sonra Uygulayıcı Sertifikası alacaklardır)
Erken Kayıt Son Başvuru Tarihi : 31 Aralık 2012
Son Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2013
Eğitim Yeri : Erzurum Turizm Meslek Lisesi Eğitim Salonu
KONAKLAMA: Şehir dışında katılımcılarımız için Erzurum Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli ile anlaşmamız vardır.Gecelik otel ücreti: 35 TL + kahvaltı. Otel Telefon: 0442 316 8889
Ücret:
Erken Kayıt Ücreti (31 Aralık’a kadar):
450 TL01 Ocak’tan sonra:
500 TLErken Kayıt Öğrenci Ücreti (31 Aralık’a kadar):
400 TL01 Ocak’tan sonra: 450 TLÖn kayıt yaptıran katılımcıların en geç 31 Aralık 2012 Pazartesi gününe kadar önkayıt bedeli olarak 200 TL’yi aşağıdaki hesap numarasına yatırmaları gerekmektedir. Eğitim ücretinin kalan kısmını eğitim günü elden ödeyebilirsiniz.
MATERYAL ÜCRETLERİ FİYATA DAHİLDİR…
ZİRAAT BANKASI IĞDIR ŞUBESİ
Sabri ÇAKAR adına
0150-53273503-5005 nolu hesaba
(IBAN NO: TR 73000 100 0150 53273503 5005),
Eğitim süresince yapılacak tüm ikramlar ücretsizdir.
BİLGİ:
• Ödemenizi yapmanız durumunda
pegder2012@gmail.com e-mail adresine veya 0532 666 08 46 telefon numarasına ödeme bildirimi yapınız.
• Eğitim içeriğinde belirtilen son kayıt tarihinden sonra eğitime katılım iptali ve eğitim ücreti iade talepleri kabul edilmeyecektir.
• Herhangi bir sebepten ötürü, eğitime katılamayan kursiyer bu hakkını başka bir tarihte düzenlenecek olan eğitime katılmak sureti ile saklı tutar.
• PEGDER – Psikolojik Eğitim Gelişim ve Destek Derneği, hiçbir neden belirtmeksizin eğitimi iptal etme hakkını kendinde saklı tutar. Kursun iptal edildiği tarihten sonra ödemelerini yapmış olan katılımcıların ücretleri iade edilir.
• PEGDER – Psikolojik Eğitim Gelişim ve Destek Derneği, eğitimlerin iptal edilmesi durumunda katılımcıların uğrayacağı ulaşım, konaklama ve diğer hiçbir zarardan sorumlu değildir.
SAYGILARIMIZLA
PEGDER – PSİKOLOJİK EĞİTİM GELİŞİM VE DESTEK DERNEĞİ
Söğütlü Mah. İrfan Cad. No:38 (Oba İş Merkezi) Kat:3 IĞDIR
İletişim: 0532 666 0846
E-mail : pegder2012@gmail.com
WEB: http://www.pegder.org.tr
Facebook: https://www.facebook.com/psikolojikegitimgelisimdestek?fref=ts