| Türk PDR

 
 
Şifreni mi unuttun ?
Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen üye değilseniz burdan kayıt olun.
Google Grupları
Turk PDR grubuna abone ol
E-posta Adresiniz:

Son İletiler

Sayfa: [1] 2 3 ... 10
1
Eğlencelik / KAHROLSUN AMERİKA!..
« Son İleti Gönderen: Uzm. Klinik Psk. Serdal GÜR Şubat 07, 2019, 10:04:31 ÖÖ »
Irak'ın işgali sırasında Bağdat sokaklarında devriye gezen üç Amerikan askeri, bir dükkânda alışveriş yaparken bir ses duyulmuş:
- Kahrolsun Amerika!..
Askerler hemen silahlara silahlara davranıp, etrafa bakınmışlar ve sesin bir papağandan geldiğini görünce, devriye komutanı Iraklı bakkalı tehdit etmiş:
- Bu papağanı buradan yok et!.. Yarın geldiğimizde görürsek; seni mahvederiz!..
Askerler gittikten sonra, Iraklı bakkal kara kara düşünmeye başlamış:
- Ulan bu papağanı da çok seviyorum, şimdi ne yapacağım ben?
Kara kara düşünen bakkalın aklına, cami imamının papağanı gelmiş. Hemen imamın yanına koşan bakkal, başından geçenleri anlattıktan sonra bir öneride bulunmuş:
- Hocam, eğer sakıncası yoksa; papağanları değiştirelim.
Hoca kabul edince, papağanları değiştirmişler. Ertesi gün dükkâna gelen işgalci Amerikan askerleri, papağanı görünce; devriye komutanı öfkeyle bağırmış:
- Biz sana bu papağanı yok edeceksin demedik mi?
Iraklı bakkal boynunu bükerek cevap vermiş:
- Bu papağan, dünkü papağan değil.
Demiş ama, Amerikan askerlerine inandıramamış. Devriye komutanı demiş ki:
- Ben şimdi anlarım bunun dünkü papağan olup, olmadığını!..
Ve papağanın tekrarlamasını umarak bağırmış:
- Kahrolsun Amerika!..
Papağan hiç sesini çıkarmamış. Sivri zekalı komutan, dükkânda bulunan herkesin bağırmasını isteyince; hep birlikte bağırmaya başlamışlar:
- Kahrolsun Amerika!..
Papağanda çıt yok.
- Kahrolsun Amerika!..
Papağanda tık yok.
- Kahrolsun Amerika!..
Papağanda yine ses yok. Son bir umutla, bir daha bağırmışlar:
- Kahrolsun Amerika!..
Papağan dayanamayıp dile gelmiş:
- Amiiinnn evlatlarııımmm!..
2
Üniversite Giriş Sınavı / ATAŞEHİR ADIGÜZEL MYO EK TERCİH DÖNEMİ
« Son İleti Gönderen: BRCUDRN Eylül 18, 2018, 01:13:09 ÖS »
İSTANBUL ATAŞEHİR ADIGÜZEL MYO

2018-2019 EK TERCİH BURS ORANLARI;

1- Bankacılık ve Sigortacılık-Çocuk Gelişimi-Çocuk Gelişimi İ.Ö-Grafik Tasarımı-Halkla İlişkiler ve Tanıtım- İşletme Yönetimi-Lojistik-Moda Tasarımı-Sağlık Kurumları İşletmeciliği-Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik-Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik İ.Ö.  programlarında ilk 2 tercihe %75,  3-4-5. Tercihlere %65, sonraki tercihlere (6.tercihten itibaren) ÖSYM tercih bursu,

2- Adalet-Adalet İ.Ö.-Mimari Restorasyon-Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri programlarında ilk 2 tercihe %65,  3-4-5. Tercihlere %50, sonraki tercihlere (6.tercihten itibaren) ÖSYM tercih bursu,

3- Bilgisayar Programcılığı-Mekatronik programlarında ilk 5 tercihe %50, sonraki tercihlere (6.tercihten itibaren) ÖSYM tercih bursu,

4-Optisyenlik-Optisyenlik İ.Ö. programında ilk 2 tercihe %50, sonraki tercihlere (3.tercihten itibaren) ÖSYM tercih bursu uygulanacaktır.

Detaylı bilgi için: http://www.adiguzel.edu.tr/aday-ogrenciler/ek-kontenjan-islemleri/
3
PDR Makale Yazılar / Madde Bağımlılığı (Makale) - Uzman Psikolog Rıfat TUĞSAL
« Son İleti Gönderen: Kirazdal Mart 20, 2018, 09:15:15 ÖS »
MADDE BAĞIMLILIĞI
TEDAVİ VE TERAPİ SÜRECİ

Madde bağımlılığı en kaba tabirle, madde olmadığı zamanlarda bireysel ya da sosyal bir insan olarak hayatı sürdürememek, sürdürmekten keyif alamama durumudur ve belirli aralıklarla madde kullanmaya ihtiyaç duyma durumudur.

Madde bağımlılarının ortak ve çoğu zaman kurduğu cümlelerden biri “istediğim zaman bırakabilirim” ya da “ben Ramazanda hiç içki içmiyorum ki, alkolik olsam içerdim.” İnsan belli bir dönem bir davranışını durdurabilir. Bir süre davranışı durdurabilyor olmak kişinin bağımlılığından kurtulmuş olduğunu göstermemektedir. İnsanlar probleminin olmadığına kendilerini inandırmak isterler, istedikleri zaman bunu değiştireceklerini söylerler ama aslında hayatları bu problemle devam ediyordur. Öncelikle bu inkarla başa çıkamazsak tedavi olamayız.

Yüzleşme, farkındalık ve bağımlılıkla ilgili iç görü geliştirme bağımlılıktan kurtulmanın temelini oluşturmaktadır. İç görü bireyin kendisi ile ilgili meseleyi bilmesi ve kabul etmesidir. “Sigarayı bırakmam lazım, alkol kullanmayı durdurmam lazım, kendime çeki düzen vermem lazım” gibi gibi… Fakat meseleyi bir aklen farketmek vardır, bir de duygusal olarak farketmek vardır. Aklen, bazı insanlar durumunun farkındalığına sahiptirler. Fakat bu farkındalık duygusal anlamda farkedildiği zaman bağımlılık tedavisinin kapısı kendisine açılır.

Kişinin durumunu kendi sorununu idrak ettikten sonra hayatını buna göre düzenlemesi gerekir. Bütün hayat alışkanlıklarını değiştirmesi gerekmektedir. Bu çok büyük destek, çaba ve konsantrasyon gerektiren bir durumdur ve kolay değildir. Eğlenme biçimi, dinlenme biçimini, sosyalleşme biçimini ve hatta rahatlama biçimini bile değiştirmesi gerekebilir. Uzun süre kendisine maddeyi çağrıştıracak, geçmişte madde kullandığı ortamdan uzak kalması gerekebilir. Buna küçük bir örnek verecek olursak, Trans müzik dinlerken madde kullanmaktan keyif alan bir kişinin trans müzikten bir süre uzak kalması gerekebilir ya da madde kullanırken sevgilisinin parfüm kokusundan keyif alan bir kişinin o parfüm kokusundan uzak durması gerekebilir. Bu nedenle maddeyi bırakma sürecinde aile ve yakın çevrenin desteği büyük ölçüde önem taşır.

Madde kullanan değil, bırakan kişilerin belirli dönemlerde bir araya gelerek konu üzerinde biri birlerine destek olmaları en etkin ve bilimsel olarak etkinliği kanıtlamış yöntemlerden bir tanesidir. Aynı sorunu yaşayan kişilerin bir araya gelerek paylaşımda bulunmaları ciddi anlamda motivasyonu artırmaktadır.

Madde kullanımının bırakılması kesinlikle bir uzman psikolog, psikiyatrist, psikoterapist gibi profesyonellerle birlikte yapılması gerekir. Maddenin aniden kesilmesi durumunda beyin krize girebilir, otonom sinir sistemi, kalp, tansiyon, bütün yaşamsal dengeler bozulabilir. Risklidir ve kötü sonuçlar doğurabilir.


Günümüzde madde kullanımını bırakırken gerçek anlamda destek olabilecek etkinliği yüzde yüz kanıtlanmış rahatlatıcı ilaçlar bir Psikiyatrist tarafınca düzenlenebilir (Bu ilaçlar kendi başına asla kullanılmaması gereken ilaçlardır.) Madde tedavisinin temelini “nüks önleme” tedavisi oluşturur. Bu ilaçlar ve psikoterapi nüks’ü azaltabilmektedir. Kişiye maddeyi çağrıştıracak her şeyden uzak durması konusunda “profesyonel motivasyon” lazımdır. Yani; pek çok insanda var olan motivasyon bir profesyonelle birlikte işe yarar, amaca yönelik ve nitelikli hale gelmesi sağlanmalıdır. Madde bırakıldıktan sonra kaygı ve depresyon da çoğu zaman kişiye eşlik etmektedir ve bunun da mutlaka aktif olarak tedavi edilmesi /psikoterapi alınması gerekmektedir.

Madde bağımlılığından kurtulma sürecinin tümünde psikoterapi ve grup terapileri en etkili yöntemlerdendir.

Madde bağımlısı ömür boyu o maddeye karşı diğer insanlardan daha duyarlı olsa da, ya da kişi maddeyi hiç bırakamayacağı hissine kapılsada çok sayıda insan “bağımlılık tedavisi”nden sonra çok daha keyifli, düzelmiş ve sağlıklı bir hayata başlamıştır.

0505 036 0505
Uzman Psikolog Rıfat TUĞSAL
4
Psikoloji Genel / Evden Kaçmak Eğilimi
« Son İleti Gönderen: dileks34 Aralık 23, 2017, 01:33:51 ÖÖ »
Evden Kaçmak Eğilimi
Son yıllarda evden kaçan çocukların sayısı artıyor. Niye giderler, ne fakatç güderler bilirseniz engellemeniz de mümkün olabilir diye düşündüm. Konuyla ilgili bir şeyler yazayım dedim.

Öncelikle bilmeliyiz ki; evden kaçma duygusu çoğu zaman buluğluk döneminde görülür. Evden kaçan çocuk, zihninde geliştirdiği bir maceraya ulaşmak için evden kaçma eğilimi gösterir. Her macera, doğası gereği belirsizliklerle doludur. Dolayısıyla evden kaçan çocuk, dışarıda başına ne geleceğini, hangi süreçlerden geçeceğini uzun uzadıya hesaplayamaz. Bu konuda daha detaylı bilgi almak için https://www.evdenkacmak.com sitesini inceleyin. Her hapse düşenin karşısına bir “Dayı” çıkmayacağına nazaran, bulutları çatı yapan ergenin kimlerle karşılaşacağı, sokaklara kaçtığında başına gelecek her şey tamamen tesadüflerle doludur.

İkinci olarak bilmemiz gereken mesele; evini terk eden her çocuk, daima günlük yaşamında hayal kırıklığına uğramış yaralı bir varlıktır. Anlayışsız, sevgisini göstermeyen, aşırı cezalar veren anne/babasının eseridir. Yaşadığı gerçek dünya çekilmez hale gelen çocuk, hayalini kurduğu rüya alemlerine dalarak tehlikelere yelken açmaktadır. Böylece kendisini nefes alabileceği ortamlara taşıdığını zanneder. Oysa yanıldığını anlaması uzun süre almaz. Dönebilirse evine gelir, dönemezse sokakların olur.

Bizler yetişkinler için kara senaryo olan sokak yaşamı, ergenlerin dünyalarında coşku dolu serüven gibi hissediliyor ve bu durum evden kaçmalarını kolaylaştırıyor. Öyleyse onların macera dolu sandıkları rüya alemlerinden ayırmak; gerçek dünyalarını yaşanılır hale getirmek için çaba harcamalıyız. Sevgimizi, ilgimizi esirgememeliyiz. Sevilmediğini, anne/babası tarafından istenmediğini, kendisinden yaka silkindiğini düşündürtmemeliyiz. Aile içindeki sevgide, dostlar arasındaki dostlukta sadakatsizliğe uğradığını düşünen evlatlarımızın yanında olmalıyız.

Gerçek dünyasının kendisine sırt çevirdiğini düşünen gençler, imgesel dünyalar oluşturarak, o hayale kavuşmak amacıyla evden kaçabilirler. Gerçek dünyalarını huzurlu/yaşanılır kılmaya çalışmalıyız.

Söze gelince evden kaçıyorlar diye kızıyoruz ama kaçırtana değil; hep kaçana bozuluyoruz. Gidenle gitmeyenin gerekçelerini iyi anladığımızda, gidenlerin sayısını azaltacağımızdan şüphemiz olmasın.

Unutmayalım! Evden kaçan çocuk var ise, yuvasından kaçırtan anne/babası kesinlikle vardır!
5
TürkPDR.com Sitesi / Kariyer Danışmanlığı Projem İçin Acil Yardımmmmm
« Son İleti Gönderen: Evrimay Aralık 07, 2017, 02:06:15 ÖS »
Ben Orta Doğu Teknik Üniversitesi-Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık alanında okuyorum. Career Counseling projem için mezun olduktan sonra çalışmak istediğim alanda, şu an da uzman olan bir kişi ile röportaj yapmam gerek. Bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Çok vaktinizi almayacağım. Lazım olan meslek alanı ; Kariyer Danışmanı yada İnsan kaynakları Yönetimi ve Planlaması.
6
Üniversite Giriş Sınavı / 2018 Üniversite Sınavı
« Son İleti Gönderen: Uzm. Klinik Psk. Serdal GÜR Ekim 27, 2017, 01:04:00 ÖS »
2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı hakkında ne düşünüyorsunuz?
7
Yönetmelikler / PDR Yönetmeliği
« Son İleti Gönderen: Uzm. Klinik Psk. Serdal GÜR Eylül 28, 2017, 02:02:09 ÖS »
Şu anda yürürlükte olan PDR Yönetmeliğinin eksik kalan yanları nelerdir. Aylardır yeni yönetmelik çıktı çıkacak deniliyor ve şu andaki yönetmelikte eksiklikler nelerdir ya da neler gereksizdi.
8
TürkPDR.com Sitesi / EK TERCİH DÖNEMİ
« Son İleti Gönderen: BRCUDRN Ağustos 23, 2017, 09:27:32 ÖÖ »
ATAŞEHİR ADIGÜZEL MYO ;


2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı Ek Yerleştirme Tercih Burslarımız;

1-   Bilgisayar Programcılığı – Lojistik - İş Sağlığı ve Güvenliği – Mekatronik - Sağlık Kurumları İşletmeciliği - Bankacılık ve Sigortacılık programlarında ilk 3 tercihe 80%, sonraki tercihler (4.tercihten itibaren) 50% tercih bursu,
2-   Optisyenlik - Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri - Halkla İlişkiler - Moda Tasarımı Programları için ilk 3 tercihe %75, sonraki tercihler(4.tercihten itibaren) 50% tercih bursu,
3-   Grafik Tasarım - Tıbbi Dokümantasyon – Adalet - Çocuk Gelişimi - Mimari Restorasyon programlarında tercih sırasına bakılmaksızın 50% tercih bursu,
4-   Turizm ve Seyahat Hizmetleri - İşletme Yönetimi - Radyo ve Televizyon Programcılığı ve Dış Ticaret programlarında Tercih Bursu olmayıp ÖSYM Bursu ne ise o uygulanacaktır.
9
Okul Psikolojik Danışmanları ve Rehber Öğretmen Sorunları / Danışmanlık Tedbiri
« Son İleti Gönderen: pdr5561 Mart 24, 2017, 03:44:27 ÖS »
Arkadaşlar merhaba. Danışmanlık tedbiri uygulaması yapan arkadaşlardan ücret talep eden ve alan arkadaşlar var mı acaba? Türk pdr samsun şubesi matbu dilekçe örneği yayınladı. Ücret talebine dair. Alan arkadaşlar iletişime geçerse sevinirim..
10
Psikolojik Danışmanlık Merkezleri / Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi
« Son İleti Gönderen: leylagüer Aralık 09, 2016, 11:36:00 ÖS »
Bir süredir bilişsel davranışçı terapi eğitimleri üzerine araştırma yapıyordum. Uygun fiyatlı ve iyi bir eğitim veren, aynı zamanda da nitelikli bir sertifika sahibi olabileceğim eğitim merkezi bulmak bir hayli zor oldu. Bilgelik Enstitüsü tüm bu beklentilerimi karşılayan, psikologluk gibi kendine tam güven gerektiren bir mesleğe başlamadan önce mutlaka bir uğranılması gereken, birçok eğitimin verildiği bir kurum. Ben aldığım eğitimden çok memnun kaldığım gibi Bilişsel Davranışçı Terapistler Derneği ve Virginia International University Onaylı Uygulayıcı Sertifika sahibi de oldum.
Kuruluşunun 10. yılına özel eğitim ücretlerinde indirim yaptıklarını öğrendim ve sizleri de haberdar etmek istedim. Detaylı bilgiye internet sitelerinden ulaşabilirsiniz. http://bilgelik.com.tr/
Sayfa: [1] 2 3 ... 10

Copyright © Turkpdr.com | 2010 | Bu sitede yer alan içerikler kaynak gösterilmeksizin kopyalanamaz ve yayınlanamaz