Şifreni mi unuttun ?
Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen üye değilseniz burdan kayıt olun.
Google Grupları
Turk PDR grubuna abone ol
E-posta Adresiniz:
Dikkat eksikliğine mucize çözüm
Beyin potansiyellerini maksimum seviyeye çıkararak, bilginin işlenmesini ve kullanılmasını hızlandıran İşitsel Algı Yöntemi (Berard AIT), özellikle çocuklardaki ‘dikkat eksikliği’ ve ‘hiperaktivite’ sorununu ilaçsız ortadan kaldırıyor.
Ekleyen: Uzm. Klinik Psk. Serdal GÜR | Okunma: 3945 | 25.12.2014

Mucize yöntem, İşitsel Algı Eğitimi uzmanı Ayşenur Badıllı Solak tarafından Doğu’da ilk kez Erzurum’da da kullanılmaya başlandı.Öğrencilerin okul başarısını engelleyen ‘dikkat eksikliği’, ‘hiperaktivite’, ‘öğrenme güçlüğü’ ve ’sınav kaygısı‘ gibi sorunlar, Türkiye’de yeni yeni kullanılmaya başlanan Berard yöntemiyle ilaçsız çözülebiliyor. Dünya’da 50, Türkiye’de ise son birkaç yıldır kullanılan İşitsel Algı Yöntemi’ni (Berard AIT) Erzurum’a getiren İşitsel Algı Eğitimi uzmanı Ayşenur Badıllı Solak, yöntem sayesinde özellikle çocuklarda büyük gelişim sağladıklarını belirtti. Konsantrasyon ve algının yükselmesi için işitmenin dinlemeye döndürülmesi gerektiğini söyleyen Ayşenur Badıllık Solak, “Öğrenme sağ kulak ile gerçekleşir, bilgi işlem merkezimiz de çapraz işlevden dolayı sol beyindir. Berard sağ kulağı baskın halde eğiterek sol zihne ulaşmayı planlıyor. Çünkü akademik başarı, hafıza, dikkat, konsantrasyon, özgüven bunların hepsi sol beyinde gerçekleşiyor” dedi.

JETONUN GEÇ DÜŞMESİ ZEKAYLA İLGİLİ DEĞİLDİR
Beynin sağ tarafının daha çok sezgisel, mantıksal çıkarımlar, üç boyutlu düşünce, rüya görme merkezi olduğunu ifade eden İşitsel Algı Eğitimi Uzmanı Solak, şunları söyledi. “Yapılan araştırmalarda dikkat eksikliği, hiperaktivite, sınav kaygısı, öğrenme güçlüğü, dil konuşma bozukluğu olan insanların sol kulak ağırlıklı duyduğu tespit edilmiş. Berard’ın amacı çapraz işlevi bilgi götürecek olan sağ kulağı eğitim direkt yoldan bilgiyi oluşturmaktır. Halk arasında söylenir, ‘jetonun geç düşmesi’ deyimi bu algının uzun yoldan kullanılmasıyla alakalıdır, zekâyla ilgili bir durum değildir. Berard algıyı açarak sol zihinde atıl kalmış noktaların uyarılmasını sağlar, aynı zamanda hücre içi geçişi artırarak o noktada tekrar hücrelerin titreşim kazanmasını sağlar. Böylelikle biz sağ kulağa baskı yapıyoruz, en az sol kulak kadar ve kişilerde 6 ay sonunda maksimum etkiler görüyor.”

BERARD ZİHNİN ORGANİZE OLMASINI SAĞLAR
Kişilerdeki dikkat eksikliği, hiperaktivite, konsantrasyon, algı sorunu, odaklanamama, ders çalışma ya da hayata karşı bir isteksizlik, zamanı iyi kullanamama, iş stresini idare edememe, özgüven sorunu, sınav stresi gibi sorunlara karşı Berard’ın zihni organize ettiğini kaydeden Solak, 3 yaş ve üzeri herkesin Berard yönteminden yararlanabileceğini ifade etti. Konuşma sorunu olan, otizmli, asperger sendromu ya da akademik hayatına başlamış öğrenme güçlüğü yaşayanlar için de Berard’ın nokta atışı yaparak sorunu çözdüğünü vurgulayan Solak şöyle devam etti. “Bu yöntemi iş hayatı devam eden yetişkinler de tercih ediyor. İş adamları, hekimler, sanatçılar Berard alarak kişisel gelişimlerini, tamamlamayı, hafızalarını tazelemeyi, iş stresinden uzaklaşmayı sağlıyorlar. Zihnindeki ajandayı düzenlemek isteyen herkes bize gelebilir. Alzhemeir tehlikesi olan bir yetişkin de gelebilir, yüzde 80’e vuran işitme kaybı olan insan da gelebilir çünkü Berard küçük titreşimlerle orta kulaktaki üç küçük kemiğe titreşim kazandırarak, işitme kayıplarını geri kazandırabiliyor ya da işitmede netlik sağlıyor.”

GÜNDE 30 DAKİKA MÜZİK DİNLETİYORUZ
Berard yönteminin uygulanmasını da anlatan Solak, “Burada lisanslı kulak eğiteci dediğimiz bir cihazla yüksek ve alçak frekanslarla ayrıştırdığımız müziği kişilere kulaklık aracılığıyla dinletiyoruz. Her gün yarım saat boyunca bu dinletiyi yapıyoruz. Toplam 20 dinleti, maksimum 22 günde, minimumda 10 günde seansları bitiriyoruz. Modülasyonu aynı olan müzikler bir CD’ye toplanmış ve bunu da anında kişiye özel modüle ediyoruz. Kişi de dikkat eksikliği varsa ona göre modülasyon yapıyor ve müzikteki bas ve tiz seslerini ayrıştırıyoruz. Dinlediğiniz de müzik size bozuk gibi geliyor ama bu sağ kulakla sol zihin arasındaki yolakları geliştiriyor. İnişleri ve çıkışları olan müzikleri kullanıyoruz.”

ETKİLERİ 6 AY SONRA MAKSİMUM SEVİYEDE OLUYOR
“Kendinizi tam ifade edemediğini düşünenler, ‘bende bir potansiyel var ama bunu daha ortaya çıkaramadım’ diyenler için Berard inanılmaz bir fırsat. Kişideki etkileri 6 ay sonra maksimum seviyede oluyor. Özellikle çocuklardaki dikkat eksikliği, ileride özgüven eksikliğine yol açıyor, sosyo uyum sorunlarına dönüşüyor. Hep söylenir, ‘çocukken çok zekiydi ama bir şey olamadı’ ya da ‘çok yaramaz’ diyerek yaftalarlar hâlbuki dikkat eksikliği, odaklanamama sorunu o zamanlarda vardı. Şimdi adı kondu bu işin. Bu çocuklar için ilaçlar veriyorlar. Berard’dan önce 10 dakika ders başına oturamayan çocuklar Berard’dan sonra 60 dakika kesintisiz ders çalışıyor” diye konuştu.

BERARD METODU NEDİR?
Fransız asıllı Bilim adamı Dr. Guy Berard’ın 1960’lı yıllarda geliştirdiği metod, Amerika ve Avrupa’da 550’ye yakın merkezde uygulanıyor. Türkiye’de de 2004 yılından bu yana tercih edilen ve ‘mucize yöntem’ olarak nitelendirilen işitsel algı eğitimi Berard AIT, 50’nin üzerindeki şubesiyle her yaştan insana hizmet veriyor. 

Yenişafak.com

« Önceki HaberSonraki Haber »

Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız veya facebook hesabınız ile yorum yapın.



 1. Psikolojik Danışmanın Önlük Giymesi Uygun Olur mu?

Evet giymesi gerekir
% 18

Hayrı giymemesi gerekir
% 75

Fikrim Yok
% 7

Toplam Tekil Hit: 3111951
Toplam Çoğul Hit: 22062800
Kimler Online ?
43 Ziyaretçi, 0 Üye
En son üyemiz H.HOCA, Hoşgeldiniz.

Copyright © Turkpdr.com | 2010 | Bu sitede yer alan içerikler kaynak gösterilmeksizin kopyalanamaz ve yayınlanamaz