Şifreni mi unuttun ?
Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen üye değilseniz burdan kayıt olun.
Google Grupları
Turk PDR grubuna abone ol
E-posta Adresiniz:
Evliliğe hazır mısınız?
İlişkiniz artık evliliğin konuşulmaya başlandığı bir aşamaya geldi ama siz bunun doğru adım olacağından emin değil misiniz? Endişelerinizin olması çok doğal çünkü evlilik hayatınız için atacağınız çok büyük bir adım ve karar vermesi kolay değil.
Ekleyen: Uzm. Klinik Psk. Serdal GÜR | Okunma: 1790 | 27.02.2015

İlişkiniz artık evliliğin konuşulmaya başlandığı bir aşamaya geldi ama siz bunun doğru adım olacağından emin değil misiniz? Endişelerinizin olması çok doğal çünkü evlilik hayatınız için atacağınız çok büyük bir adım ve karar vermesi kolay değil.

Evlilikle ilgili şüpheleriniz fazlaysa, evliliğe hazır olup olmadığınızı iyice sorgulamanızda fayda var.

İşte evliliğe hazır olmadığınızı gösteren birkaç işaret... 

Değişmesini umuyorsanız

Eğer partnerinizin bazı özelliklerini değiştirirse, mükemmel biri olacağını düşünüyorsanız, evlilik kararı vermeden önce bir kere daha düşünmenizde fayda var. Partnerinizin değişmesini ummanız aslında onu tam da olduğu gibi kabul edemediğinizi gösterir ve bu birlikte kurulacak bir gelecek için pek de iyi bir işaret değil. Evlilik birbirinizin mükemmel olmayan halinize duyduğunuz bir sevgi üzerine kurulmalı. Eğer partnerinizi olduğu gibi değil de olmasını istediğiniz gibi görüyor ve seviyorsanız bu ileride çok daha büyük sorunlara yol açabilir.

Bir kaçış yolu arıyorsanız

Partneriniz içinde bulunduğunuz hayattan bir kaçış yolu sunduğu için onunla evlenmek istiyorsanız, bunun pek de sağlıklı bir durum olmadığını söyleyebiliriz. Onunla evlendiğinizde konum olarak ya da maddi açıdan çok daha rahat bir yerde olacağınızı düşünüyorsanız ve daha da önemlisi evlilik kararınızdaki en önemli etken buysa tekrar düşünmeniz iyi olur. 

Zorunlu hissediyorsanız

Evlilik tamamen sizin vermeniz bir karar, sadece partneriniz istiyor ya da artık zamanının geldiğini düşünüyor diye onunla evlenmeniz hiç de doğru değil. Ayrıca ailenizde ya da sosyal çevrenizden gelen evlilik baskılarını da gözardı etmeyi öğrenmelisiniz. Yaşınızın geldiğini ya da çok geç kalmadan bir çocuk sahibi olmanız gerektiğini söyleyen insanları duymayın ve sadece partnerinizle bir gelecek kurmak istediğinizde evlenmeye karar verin.

Olasılık planları yapıyorsanız

Zaman zaman kendinizi, evliliğiniz yürümezse ne yapacağınızı düşünürken buluyorsanız, evliliğe pek de hazır olmadığınızı söylemek yanlış olmaz. Elbette evliliğinizin yürümeme olasılığı var. Yasal sonuçları bilmeniz ya da finansal durumunuzu korumak için adımlar atmanız doğru ancak "yürümezse" kısmına fazla odaklanmanız ilişkinize çok da fazla güvenmediğinizin bir işareti olabilir.

Sürekli kusur buluyorsanız

Evlilikle ilgili birkaç ufak şüphenizin olmasıyla, evleneceğiniz kişiyle ilgili şüphelerinizin olması arasında çok keskin bir fark var. Sürekli olarak partnerinizin kusurlarını bulma çabasına girdiyseniz, bir durup düşünmeniz lazım. Kendinizi dinleyin ve iç sesinizin peşinden gidin, eğer sizi içten içe rahatsız eden bir şeyler varsa, bu kararı vermek için acele etmeyin.

Pişmanlık hissediyorsanız

Evlilik teklifini kabul ettiğiniz için bazen pişmanlık hissediyorsanız ya da pişman olabileceğinize dair bir hissiniz varsa, bu yanlış yolda olduğunuzun en büyük kanıtı. Evlilik deneyip yanılarak öğrenilecek ya da doğru olduğundan emin olmamanıza rağmen yapılacak bir şey değil. Kendinize süre tanıyın ve deneyip yanılmak yerine, bu zaman içinde gerçekten pişman olup olmadığınızı anlamaya çalışın.

Kaynak: Pudra.com

« Önceki HaberSonraki Haber »

Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız veya facebook hesabınız ile yorum yapın.



 1. Psikolojik Danışmanın Önlük Giymesi Uygun Olur mu?

Evet giymesi gerekir
% 19

Hayrı giymemesi gerekir
% 75

Fikrim Yok
% 7

Toplam Tekil Hit: 3125768
Toplam Çoğul Hit: 22244158
Kimler Online ?
18 Ziyaretçi, 0 Üye
En son üyemiz H.HOCA, Hoşgeldiniz.

Copyright © Turkpdr.com | 2010 | Bu sitede yer alan içerikler kaynak gösterilmeksizin kopyalanamaz ve yayınlanamaz