Turk PDR (Uzm. Klinik Psk. Serdal GÜR)
http://www.turkpdr.com/haberler/egitim/mebden-hijyen-egitimi-1160.html

MEB'den Hijyen Eğitimi (19.10.2013)

Milli Eğitimi Bakanlığı, kantin işletmecisi, hamam görevlisi, barmen, pastacı gibi çeşitli hizmet alanlarında çalışanlara hijyen eğitimi verecek.


Milli Eğitimi Bakanlığı, kantin işletmecisi, hamam görevlisi, barmen, pastacı gibi çeşitli hizmet alanlarında çalışanlara hijyen eğitimi verecek. Sağlık, İçişler ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından desteklenen programda, halk sağlığı açısından risk oluşturan virüsler hakkında bilgiler verilecek, hastalıkların bulaşmasının önlenmesi konusunda tedbirler anlatılacak.



Milli Eğitim Bakanlığı (MEB),hizmet alanlarında çalışanlara hijyen eğitimi verecek. Kantin işletmecisi, dövmeci, hamam görevlisi, barmen, pastacı, garson gibi çeşitli meslek gruplarında çalışanlar, MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı kurumlarında eğitim alacak. sağlık bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca temmuz ayında hazırlanan “Hijyen Eğitimi Yönetmeliği”, gıda üretim ve perakende iş yerlerinde, insani tüketim amaçlı sularla doğal mineralli suları üreten iş yerlerinde ve insan bedenine temasın söz konusu olduğu temizlik hizmetlerinin verildiği iş yerlerinde çalışanlara yönelik hijyen eğitimi programların planlanmasını ve düzenlenmesini içeriyor. Yönetmelikle belirlenen iş yerlerinde çalışanlara, Milli Eğitim Bakanlığınca hijyen eğitimi ve ardından belge verilecek. İş yerlerinde belge almayan kişiler çalıştırılamayacak.



 



Eğitim MEB’e bağlı kurumlarda verilecek



 



Eğitimler, MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı eğitim kurumlarında verilecek. İş yeri sahipleri ve işletenleri, belirlenen esaslar çerçevesinde bu eğitimleri çalışanlarına kendi imkanlarıyla da aktarabilecek. Bakanlık, hijyen eğitimine yönelik verilecek eğitim programlarını hazırladı. Eğitim kapsamında, hijyen ilkelerine uyulmaması sebebiyle, halk sağlığı açısından risk oluşturduğu bilinen virüslerin, bakterilerin, parazitlerin, mantarların ve diğer enfeksiyon etkenlerinin genel özellikleri anlatılacak, bulaşma yolları üzerinde durulacak.



Hangi iş kolunda nasıl bulaşmalar olabileceği veya halk sağlığının nasıl tehdit göreceği, hastalık belirtileri ve korunma yolları da öğretilecek konular arasında bulunuyor.



 



Et ve süt ürünü işletmecilerine de eğitim



 



Eğitimler, çeşitli hizmet alanlarında çalışanlara verilecek. Bu alanlar arasında güzellik ve saç bakımı hizmetleri, pazarlama ve perakende, yiyecek ve içecek hizmetleri, toplum sağlığını koruyucu hizmetler, gıda teknolojisi yer alıyor.



Bakanlıkça hazırlan programla cilt bakımı, dövme, vücut bakımı, makyaj yapanlar ile kuaförlere, sauna, hamam görevlilerine, kantin işletenlere, meyve ve sebze satış elemanlığı yapanlara, bakkallara, aşçılara, barmenlere, otel yöneticilerine, garsonlara, pastacılara, çay üretimi, gıda kontrol, süt işletme, zeytin işletme elemanlarına, et ürünleri işletmecileri de hijyen eğitiminden yararlanacak.



Gazetekamu.com




Turk PDR (Uzm. Klinik Psk. Serdal GÜR)
http://www.turkpdr.com/haberler/egitim/mebden-hijyen-egitimi-1160.html