Şifreni mi unuttun ?
Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen üye değilseniz burdan kayıt olun.
Google Grupları
Turk PDR grubuna abone ol
E-posta Adresiniz:
TEOG nakillerinde son dakika değişikliği
Nakil başvurularının yerleştirmeleri cuma günü değil, bugün yapılacak.
Ekleyen: Uzm. Klinik Psk. Serdal GÜR | Okunma: 2152 | 23.09.2014

MİLLİ Eğitim Bakanlığı, liselerdeki boş kontenjanlara yapılan nakillerde son dakika değişikliği yaptı. Dün akşam duyuru yayımladı ve pazartesi-perşembe günü yapılan nakil başvurularının yerleştirmelerinin cuma günü değil, bugün yapılacağını açıkladı.

Bu durumda da bu akşam 17.00'ye kadar nakilbaşvurusunda bulunan öğrenciler boş kontenjanlara yerleştirilmiş olacak. Oysa hem TEOG Yerleştirme Kılavuzu'nda hem de geçtiğimiz 13 Eylül'de değiştirilen ortaöğretim yönetmeliğinde nakil başvurularının pazartesi-perşembe günleri yapılacağı, nakil sonuçlarının da cuma günleri açıklanacağı belirtiliyor.

Geçen hafta son bulan 4'üncü nakil başvurularının ardından, liselerde 13 bin 60 kontenjan boş kalmıştı. İlk nakil uygulamasında 16, ikincide 6 boş kontenjanı olan Galatasaray Lisesi üçüncü nakil döneminde dolmuştu ancak geçen hafta iki boş kontenjan kalmıştı. İstanbul'da (Erkek) 3, Kabataş Erkek'te ise 10'u İngilizce, 2'si Almanca sınıflarında olmak üzere toplam 12 kontenjan hala boş.

Bakanlığın açıklaması şöyle:

Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretime Geçiş Uygulaması kapsamında nakil başvurusu olan ve 23 Eylül 2014 Salı günü 17:00’ye kadar nakil başvurusunda bulunan 9. Sınıf öğrencilerin kabul işlemleri Salı günü 17:00’dan sonra yapılacak ve aynı gün içerisinde ilan edilecektir. Devam eden nakil başvuruları Çarşamba ve Perşembe günleri, talepleri de 26 Eylül Cuma günü kabul işlemleri yapılacak ve ilan edilecektir."

« Önceki HaberSonraki Haber »

Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız veya facebook hesabınız ile yorum yapın.



 1. Psikolojik Danışmanın Önlük Giymesi Uygun Olur mu?

Evet giymesi gerekir
% 18

Hayrı giymemesi gerekir
% 75

Fikrim Yok
% 7

Toplam Tekil Hit: 3111786
Toplam Çoğul Hit: 22060655
Kimler Online ?
36 Ziyaretçi, 0 Üye
En son üyemiz H.HOCA, Hoşgeldiniz.

Copyright © Turkpdr.com | 2010 | Bu sitede yer alan içerikler kaynak gösterilmeksizin kopyalanamaz ve yayınlanamaz