Şifreni mi unuttun ?
Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen üye değilseniz burdan kayıt olun.
Google Grupları
Turk PDR grubuna abone ol
E-posta Adresiniz:
Sosyal Bilgiler Öğretmeni'de "Rehber Öğretmen" olarak atanmak istiyor.
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği mezunları "Rehber Öğretmen" olarak atanmak istiyor. Atanamayan öğretmenlerden ilginç ve bir o kadar düşündürücü istek.
Ekleyen: Uzm. Klinik Psk. Serdal GÜR | Okunma: 4701 | 16.10.2013

Sosyal Bilgiler Öğretmenliği mezunları "Rehber Öğretmen" olarak atanmak istiyor. Atanamayan öğretmenlerden ilginç ve bir o kadar düşündürücü istek.  Rehber öğretmen kadroları yol geçen hanı gibi mübarek. Böyle de yapılmasın İşkur ilkokul lise mezunu işsizlere kurslar açsın bütün kadrolar doldurulsun bizde rahat edelim alandışındakiler de rahat etsinler. İşte atanamayan sosyal bilgiler öğretmeni bir grubun açıklaması.

"2013 KPSS’ye yaklaşık 20 bin mezunla giren ilköğretim branşları içinde yığılmanın en çok olduğu bölüm olan Sosyal Bilgiler öğretmenlerinin mağduriyeti bitmek bilmiyor. İçinde bir çok dersi (psokoloji, sosyoloji, felsefe, iletişim, tarih, coğrafya ekonomi, arkeoloji vs.) barındıran ve aslında ilköğretim branşları içinde kapsamı en geniş olan Sosyal Bilgiler dersi öğrencilerin günlük hayatta karşılaşacakları sorunlara karşı problem çözme yeteneklerini geliştirebilecek bir ders niteliğindeyken neden değersizleştirildi? Cevap çok basit milli eğitimin plansız ve yanlış hamleleri... 

 

 

Bu kadar mezunun olduğu bir branşa hala öğrenci alımlarının devam etmesi, her yıl 4 bine yakın mezun vermesi, bunun yanı sıra 8. sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ders saatinin 2 ye düşürülmesi... Ayrıca 5-6 ve7. sınıflarda Sosyal Bilgiler ders saatinin sadece 3 saat olması yığılmanın daha da artmasına neden olmuştur.. Peki çözüm nedir? MEB Sosyal Bilgiler öğretmenlerine nasıl bir istihdam alanı yaratmalıdır. Öncelikle 5-6 ve 7. sınıf Sosyal Bilgiler ve 8.sınıf İnkılap Tarihi ders sayısı 4 saate çıkarılmalıdır. Üniversitelerin eğitim fakültelerinin Sosyal Bilgiler öğretmenliği bölümüne öğrenci alımı geçici süreyle durdurulmalıdır eğer bu çözümler üretilemiyorsa Sosyal Bilgiler öğretmenleri kendi branşlarına en yakın alanlara kaydırılmalıdır. Bilindiği gibi Sosyal Bilgiler öğretmenliği sosyoloji, psikoloji, felsefe, iletişim ve bunun yanı sıra eğitim bilimleri dersleriyle donatılmış bir bölümdür. Bu yüzden kendisine en yakın branşlardan biri olan Rehber Öğretmenlik (PDR) Sosyal Bilgiler için bir çözüm kapısı olabilir.

 

Bugün ülkemizde en az mezunu verip en çok öğretmen ihtiyacı olan bölümlerden Rehber öğretmenliğine, çeşitli sertifikalar ve kurslar sonrasında Sosyal Bilgiler öğretmenlerini yerleştirmek hem Rehber Öğretmen açığını kapatacak hem de 20 binden fazla mezunu olan bu bölüme istihdam alanı açılmış olacaktır. Sosyal Bilgiler öğretmenleri kısa vadede çözümler üretilmesini aciliyetle MEB yetkililerinden beklemektedir.

 

Atanmayı Bekleyen Sosyal Bilgiler Öğretmenleri"

 

« Önceki HaberSonraki Haber »

Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız veya facebook hesabınız ile yorum yapın.



 1. Psikolojik Danışmanın Önlük Giymesi Uygun Olur mu?

Evet giymesi gerekir
% 19

Hayrı giymemesi gerekir
% 74

Fikrim Yok
% 7

Toplam Tekil Hit: 3137207
Toplam Çoğul Hit: 22375627
Kimler Online ?
14 Ziyaretçi, 0 Üye
En son üyemiz H.HOCA, Hoşgeldiniz.

Copyright © Turkpdr.com | 2010 | Bu sitede yer alan içerikler kaynak gösterilmeksizin kopyalanamaz ve yayınlanamaz