Şifreni mi unuttun ?
Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen üye değilseniz burdan kayıt olun.
Google Grupları
Turk PDR grubuna abone ol
E-posta Adresiniz:
'Peyote kaktüsü uyuşturucu olarak kullanılıyor'
Sitemiz yazarlarında Psikiyatrist Doktor Cengiz Cengisiz Ulusal gazetelerde yayınlanan ve çok çarpıcı uyuşturucu madde uyarısı.
Ekleyen: Uzm. Klinik Psk. Serdal GÜR | Okunma: 3829 | 26.05.2016

Psikiyatrist Cengiz Cengisiz, içinde 'meskalin' maddesi bulunan peyote kaktüsünün çok bilinmese de gençler arasında uyuşturucu olarak kullanıldığını, yasal olarak da bir suç olmadığını belirterek aileleri uyardı.

Çukurova Devlet Hastanesi'nde görevli psikiyatrist Cengiz Cengisiz, bölgede gençler arasında kullanıldığı ortaya çıkan peyote kaktüsü ile kamu hastanelerinde görevli 3 uzman hekimle birlikte çalışma başlattı. Kamuoyunda yaygın olarak bilinmeyen ancak gençler arasında yaygın olarak tüketildiği saptanan kaktüsle ilgili bir sunum hazırlayan Cengiz Cengizis ile arkadaşları, bu durumu Antalya'daki bir tıp kongresinde meslektaşlarına anlattı. Peyote kaktüsünün kullanımın saptanması için ileri kan testlerinin yapılması gerektiğini belirten Cengiz Cengizis, hekim ve kolluk kuvvetlerinin de bilinçlendirilmesini istedi. Söz konusu bitkinin kullanılması durumunda geçici halisülasyona neden olduğunu, ancak bunun ileride farklı uyuşturuculara geçiş maddesi olarak düşünülmesi gerektiğini anlatan Cengizis, "Bu bitki, peyote kaktüsü olarak biliniyor. Kuzey Amerika ve diğer bölgelerde bilinen bir madde. Bölgemiz içinde çok tehlikeli olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu madde uyuşturucu özelliğine sahip ve içinde 'meskalin' maddesi içeriyor" dedi.

BÜYÜK TEHLİKE

Peyote kaktüsüne ulaşmanın çok kolay olduğunu ve bunun herhangi bir yasal olarak suç olmamasının büyük tehlike yarattığını belirten Cengisiz şöyle devam etti: "Bu maddenin bölgemizde yoğun olarak bulunduğunu tespit ettik. Bu maddenin özellikle ebeveynler tarafından bilinmesini istiyoruz. Yasal olarak kullanılması suç olmayan bu madde, gençler arasında hızla yaygınlaşıyor. Bu nedenle, aileler ve bunu tanımayan güvenlik güçleri ve hekimler dikkatli olmalı. Bu maddeyi kullanan kişi, ileri dönemlerde başka uyuşturucu maddelere geçiş yapabilir. Çiçekçilerde ve internet üzerinden satın alınabiliyor. Bu konuyla ilgili olarak kamu hastanelerinde görevli 3 uzman hekim arkadaşımla tehlike saçan kaktüsle ilgili olarak."

MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR

Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan ise madde bağımlılığı ile ilgili her türlü çalışmaya destek verdiklerini söyledi. Arıkan, "Madde bağımlılığı hem ülkemizin, hem de bölgemizin problemlerinden biridir. Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği olarak, madde bağımlılığına çok önem veriyoruz. Buna karşı bakanlığımızın 2016 eylem planı içinde bizde genel sekreterlik olarak madde bağımlılığı ile ilgili olarak, etkin bir rol oynamak istiyoruz" dedi. Peyote kaktüsü, çiçekçilerde ve internet sitelerinde 5 ile 20 lira arasında satılıyor.

« Önceki HaberSonraki Haber »

Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız veya facebook hesabınız ile yorum yapın.



 1. Psikolojik Danışmanın Önlük Giymesi Uygun Olur mu?

Evet giymesi gerekir
% 18

Hayrı giymemesi gerekir
% 75

Fikrim Yok
% 7

Toplam Tekil Hit: 3111831
Toplam Çoğul Hit: 22061243
Kimler Online ?
40 Ziyaretçi, 0 Üye
En son üyemiz H.HOCA, Hoşgeldiniz.

Copyright © Turkpdr.com | 2010 | Bu sitede yer alan içerikler kaynak gösterilmeksizin kopyalanamaz ve yayınlanamaz