Şifreni mi unuttun ?
Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen üye değilseniz burdan kayıt olun.
Google Grupları
Turk PDR grubuna abone ol
E-posta Adresiniz:
Renklerle terapi zamanı
Mutsuz olan insanlar mavi hisseder, sinirliler kırmızı görür… Renkler hastalıkları iyileştirme özellikleriyle de bilinir. Mısır’da renkler tedavi amacıyla kullanılırdı. Tapınakları iyileştirme amacıyla inşa eder ve her odayı başka renge boyarlardı. Çinliler de 2000 yıl önce renk tedavisini kullanıyordu.
Ekleyen: Uzm. Klinik Psk. Serdal GÜR | Okunma: 6938 | 22.01.2014

Mutsuz olan insanlar mavi hisseder, sinirliler kırmızı görür…  Renkler hastalıkları iyileştirme özellikleriyle de bilinir. Mısır’da renkler tedavi amacıyla kullanılırdı. Tapınakları iyileştirme amacıyla inşa eder ve her odayı başka renge boyarlardı. Çinliler de 2000 yıl önce renk tedavisini kullanıyordu.

Eski çağlarda savaşçılar daha kızgın ve sert görünmek için vücutlarını siyah, kahverengi ve kırmızıya; yerli kadınlar ise daha etkileyici görünmek için vücutlarını açık renklere boyarlardı.
Siz de gökkuşağının 7 rengiyle bazı hastalıkları tedavi edebilirsiniz. Nasıl mı? Dr. Fzt. Gamze Şenbursa’ya kulak vermeniz yeterli:

Şifa kaynağı
“Sadece renkli giyinmek veya evinizi o renklerle dekore etmek renk terapisi yapıyorsunuz manasına gelmez. Renk terapisi vücutta var olan beş elementi kullanır; ateş (kırmızı), toprak (sarı), hava (yeşil), su (derin mavi), gökyüzü (açık mavi) renklerle kombinasyonu ve bunların enerjisi ile sizin vücudunuzdaki hastalıkları tedavi eder.

Bir girişimde beş elementin ve renkleri enerjisini kendine doğru çeker. Renk terapisti renkli şişeleri hastanın problemine göre seçer. Ondan sonra şişenin 4’te 3’ünü su ile ve geri kalan kısmı hava ile doldurur. Ve bu şişeyi güneşten 72 saat korur. Bu süre içinde güneş ışınları renkli şişeden filtre olarak, hava ve su ile birleşir bunun sonucunda enerji ve rengin vibrasyonlarını kombine ederek, hastanın elementi ortaya çıkarılır. Bu karışımdan sonra hasta tedavi için bu suyu içmelidir. Bundan sonra renk terapistiniz ihtiyacınız olan renklerden oluşan meyve ve sebzeleri belirler. Örneğin; kırımızı ise domates, yeşil ise sebzeler…

Aynı zamanda terapistiniz sizin renginize göre gece lambasının rengini önerir. Burada belirgindir ki renk terapisi sadece gökkuşağından oluşan renklerden oluşmaz aynı zamanda ışık ve beş element önemlidir.” Dr. Fzt. Gamze Şenbursa, renklerin gizemini ise şöyle anlatıyor:

Mor, duygusal, agresif kişilerin tedavisine uygun Ayrıca aşırı yemek isteyenleri sakinleştirir ve yeme isteklerini kontrol altına alır.

Çivit mavisi, lacivert zekayı harekete geçirir insana cesaret, otorite ve iç huzuru verir. göz, kulak, burun ve sinüslerin tedavisinde kullanılır. Damar problemleri(varis), sinir sistemi hastalıkları, çıban, ülser, cilt problemlerinde de kullanılır.

Şok geçirenlere mavi iyi gelir Mavinin soğutucu etkisi vardır. Telaşlı ve korkmuş insanlara yardım eder. Uykudan önce mavi rengine odaklanarak meditasyon yapmak kabus görmeyi önler.  Şok veya sinir krizi geçiren insanlara tavsiye edilir.

Hamileler için yeşil Yeşil stresi azaltır. Kalp sorunu olan insanlara yardımcı olur. büyümeyi uyarır, kırık kemiklerin iyileşmesine yardım eder ve dokunun tekrar büyümesini uyarır. Huzurlu bir ortam yaratmak için hamile bayanlara önerilir.

Sarı zekayı harekete geçirir  İnsanlarda mutluluk etkisi yaratır. Sindirim sistemini harekete geçirmede ve cilt problemlerini tedavi etmekte yararlı olduğu bulunmuştur.

Yalnız ve depresiflere portakal rengi  Portakal rengi meyvesi gibi, doğaya enerji verir. safra taşı,  sindirim sistemi problemleri, göğüs problemleri ve artritlerde etkilidir. Yalnız ve depresif insanların spiritüel ruhlarını yükseltir.

Anemiye karşı kırmızı Kırmızı kan dolanımına adrenelin salgılanmasını sağlar, hemoglobinin çoğalmasına sebep olur. Kişinin daha güçlü olmasını sağlar. kırmızı renk giymek anemi ve diğer kan hastalıkları şikayeti olan kişiler için iyidir.

Sözcü

« Önceki MakaleSonraki Makale »

Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız veya facebook hesabınız ile yorum yapın.



 1. Psikolojik Danışmanın Önlük Giymesi Uygun Olur mu?

Evet giymesi gerekir
% 18

Hayrı giymemesi gerekir
% 75

Fikrim Yok
% 7

Toplam Tekil Hit: 3112397
Toplam Çoğul Hit: 22067275
Kimler Online ?
44 Ziyaretçi, 0 Üye
En son üyemiz H.HOCA, Hoşgeldiniz.

Copyright © Turkpdr.com | 2010 | Bu sitede yer alan içerikler kaynak gösterilmeksizin kopyalanamaz ve yayınlanamaz