Şifreni mi unuttun ?
Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen üye değilseniz burdan kayıt olun.
Google Grupları
Turk PDR grubuna abone ol
E-posta Adresiniz:
Ders Çalışma Programı Yaparken Dikkat Edeceğiniz Noktalar
Haftalık planlar yap. Çok uzun zamanlı planlar aksayabilir veye güncelliğini yitirebilir. Haftada bir günü boş bırak. O güne, aksayan, daha çok çalışmak istediğin veya plan dışı konuları alabilirsin ya da planı başarıyla uygulamışsan ödül olarak istediğin gibi bir gün geçirebilirsin.
Ekleyen: Serdal GÜR | Okunma: 3823 | 04.04.2011

1. Haftalık planlar yap. Çok uzun zamanlı planlar aksayabilir veye güncelliğini yitirebilir.
2. Haftada bir günü boş bırak. O güne, aksayan, daha çok çalışmak istediğin veya plan dışı konuları alabilirsin ya da planı başarıyla uygulamışsan ödül olarak istediğin gibi bir gün geçirebilirsin.
3. Sınavları, eksiklerini ve ertesi günkü dersleri göz önüne alarak çalışman gereken konuları belirle.
4. Her güne mutaka okulda öğrendiklerini geliştirmek için günlük tekrar saati koy. Tekrar yapmak az çalışıp çok verim elde etmenin yollarından biridir. Zira öğrenilenler en çok ilk sekiz saat içinde unutulur.
5. Günde kaç saat çalışabileceğini belirle.
6. Günün hangi saatlerinde çalışacağını belirle. Bu hergün farklı da olabilir. Yeter ki yorgun olamayacağın saatler olsun.
7. Hangi konuyu, ne kadar, hangi kaynaklardan çalışacağını belirleyerek her güne bir veya iki konu yerleştir.
8. Yapamayacağın kadar çok konuyu bir güne yükleme.
9. Çalışmakta zorlandığın konuyu bir günde çalışmak yerine parçalara bölerek bir haftaya yayabilirsin. Ders çalışmaya da bu konudan başla. Çünkü daha sonra yorulup
erteleyebilirsin. Unutma ki, sevmediğin bir yemeği doyduktan sonra yiyemezsin. Ama aç karnına bir kaşık yedikten sonra sevdiğin yemek yenilebilir.
10. Çalışma masanda dikkatini dağıtacak şeyler, karşı duvarda posterler olmasın.
11. Çalışma masasında dersten başka bir şey yapma. Çağrıştırıcı etki yaratır. Hayal kurmak, bulmaca çözmek, TV seyretmek, yemek yemek vb. etkinlikleri çalışma aralarında başka bir yerde yap.
12. Hayal kurduğunu farkettiğinde, hayalini çalışmanın sonuna ertele. Başaramazsan masandan kalkıp başka bir yerde hayalini kurunca tekrar dön.
13. Müzik dinleyerek, TV karşısında çalışma. Aynı anda iki şey yapamazsın. Konsantrasyonunu sık sık dağıtacağından verimin düşer.
14. Çalışma isteğine göre 30, 40, 50 dakikada bir 10'ar dakikalık aralar ver.
15. Çalışmaya saat kaçta başlayacağını programı yaptığında değil her gün okuldan gelince belirle. Böylece esnek ama uygulanabilir bir program olur. Bitişte kendine bir ödül verebilirsin. Bu ödül bir TV programı seyretmek, bir arkadaşına telefon etmek, bir şeyler yemek vs. olabilir.
16. Çalışmanın tamamı bir seferde bitirebileceğin gibi akşam yemeğine kadar günlük tekrar ve çalışmanın bir bölümünü, yemekten sonra da diğer kısımını yapabilirsin.
17. Çalışman için minimum bir saat ver. Emeğin günde bir, bir buçuk saat gibi olsun. (Bu hiç çalışmayan biri için 30 dk. bile olabilir) Ancak zaman içinde bunu yavaş yavaş artırmaya çalış.
18. Kesinlikle hedeflediğin programı erteleme. Keyif veren şeyleri çalışmaktan önce değil, sonra yap. Programının başarılı olmasındaki en önemli şeylerden biri de budur.
19. Unutma ki bunu senden başkası yapmayacaktır. Başarılı ve başarısız olmanın tek sorumlusu sensin.
20. Çalışmanı da eğlenmeni de belli bir denge içinde yap.
21. Hayat amaçlarını gözden geçir. Çalışmak istemediğinde, sözgelimi sınıfta notlar okunurken sevincini, iyi bir üniversiteyi kazandığını öğrendiğin anı, başarılı bir çalışma hayatı vs. gözünün önüne getir.

PEDAGOG CANAN ŞİMŞEK

« Önceki MakaleSonraki Makale »

Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız veya facebook hesabınız ile yorum yapın.



 1. Psikolojik Danışmanın Önlük Giymesi Uygun Olur mu?

Evet giymesi gerekir
% 19

Hayrı giymemesi gerekir
% 74

Fikrim Yok
% 7

Toplam Tekil Hit: 3139452
Toplam Çoğul Hit: 22394752
Kimler Online ?
11 Ziyaretçi, 0 Üye
En son üyemiz H.HOCA, Hoşgeldiniz.

Copyright © Turkpdr.com | 2010 | Bu sitede yer alan içerikler kaynak gösterilmeksizin kopyalanamaz ve yayınlanamaz